Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

MHP'li Erkul'dan AKP'ye çözüm paketi tepkisi

MHP

Milliyetçi Hareket Partisi Bandırma İlçe Başkanı Karani Erkul, TBMM'de kabul edilen çözüme paketine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi Bandırma İlçe Başkanı Karani Erkul, TBMM'de kabul edilen çözüme paketine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Erkul, Kanun tasarısının zamanlaması ve içeriği göz önüne alındığında Başbakan ve havarisinin cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasına Samsun'dan değil, İmralı Kandil hattından başladığı açıkça ortadır"dedi. Erkul "10 Ağustos 2014 tarihinde yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminden hemen önce böyle bir kanun tasarısının TBMM`nin gündemine getirilmesi çok manidardır. Görünen o ki Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasını Samsun'dan değil , İmralı Kandil hattından başladığı açıkça ortadır. Bu kanunla birlikte İmralı'daki bebek katili, onun Kandil uzantılarıyla yapılmış olan illegal görüşmeler, buluşmalar ve mutabakatlar aklı sıra yasal bir zemine oturtulmaktadır."şeklinde konuştu.
-Zincirin son halkası
Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Tasarısı`nın AK Parti iktidarı tarafından 12 yıldır birbiri ardına dizilen "ihanetler zincirinin" son halkası olduğunu öne süren Erkul, İktidarın bu son icraatı, AKP-PKK işbirliğinin ihanet nişanesi olarak, kara bir leke olarak tarihimize geçecektir. Bunun arkası bölünmedir, ayrışmadır. Önceleri masum özerklik ve demokratik birlikteliklerle başlayan sinsi talepler giderek daha aşikar hale gelecektir. İlk fırsatta PKK Türkiye`nin doğu ve güneydoğusunda bağımsızlık ilanı için girişimde bulunacaktır. Burada yangından mal kaçırır gibi cumhurbaşkanlığı seçiminden önce alelacele Meclise getirilen yasa teklifi bunun altyapısını hazırlamaktadır. AKP`nin Meclise getirdiği sözde çözüm süreci son yasası, PKK`yı bağımsızlığa götüren yolun işaret taşlarını döşemektedir”diye tepki gösterdi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli